A pénteki, 249,70/80 forintos zárás után ma 249,90-en nyitott az euró, délelőtt 249,60 körül állt a jegyzés, a dollár egysége 203,50/60-on forgott, s délután is e szintek körül ingadoztak az árfolyamok - tájékoztatta a NAPI Online-t Kolba Miklós. Az ING Bank üzletkötője hozzátette: forgalom gyakorlatilag nem volt, az erősödés kiváltó oka a régiós devizák mozgásában keresendő. A szakember úgy véli, a forint izmosodása után már korrekciónak kellene következnie, de ennek egyelőre nincs jele. A délután ötkor megjelenő, a várakozásnál kedvezőbbnek ígérkező államháztartási (áht) adat a piac szempontjából későn lát napvilágot, tehát számottevő változást csak holnap okozhat a forintkurzusban, bár kérdés, hogy egyáltalán hatással lesz-e rá. A forint erősödését a Hamilton üzletkötői főként a magyar állampapírok iránti kereslet élénkülésével magyarázták. Skáre Balázs és Vágó György kiemelte: fundamentális oldalról továbbra sincs olyan hír, ami a magyar devizát erősítené tudná. A szakemberek is úgy vélik, hogy ha jó áht-adat érkezik, 248-ig eshet az euró. Skáre hozzátette: szerinte a mostani, 250 forint alatti euróárfolyam sem reális, egy 255 körüli kurzus jobban tükrözné a valós viszonyokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!