"Semmi jó nem várható ma a BÉT-en"

Ma is az amerikai plafonválsággal kapcsolatos várakozások határozhatják meg a BUX alakulását, egyelőre negatív a hangulat, lefelé kezdhet a tőzsde.
NAPI, 2011. július 27. szerda, 08:55
Fotó:

Semmi jó nem várható ma a BÉT-en - fogalmazott Péter János a KBC üzletkötője, az amerikai megoldatlanság tartja gúzsban a tőkepiacokat. Az arany és a svájci frank árfolyamán látszik a világ bizonytalansága: az arany ára ma reggel új csúcsra emelkedett, jelenleg is 1622 dollár fölött van.

Az amerikai indexek estek, különösen a Dow (igaz a DJIA alulteljesítése a gyenge jelentést közzétevő 3M mélyrepülésének tudható be). Minden piaci szereplő azt várja, hogy az amerikai politikusok a végén meg fognak állapodni, de minden bizonnyal a háttérben folynak a követelőzések, háttéralkuk, ami elnyújtja a folyamatot.

Így a BÉT-en sincs mitől fölfelé menni, a bizonytalanság pedig alacsony forgalmat fog jelenteni - tette hozzá Péter János.

Az OTP árfolyamát nem viselte meg komolyabban a Moody's tegnapi dörgedelme a magyar bankrendszerről, de a hangulat a bankpapírt is lejjebb viheti.

A legfrissebb jelentések szerint a külföldiek által nyitott Magyar Telekom short pozíciók leépültek, gyakorlatilag nullára esett az állomány, bár nem volt jelentős tétel, így ennek csak kisebb jelentősége lehet.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK