Elképesztően alacsony forgalom mellett nem mozdult el jelentősen a vezető részvények árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn. Az alacsony befektetői érdeklődést egyértelműen az amerikai szünnap okozta, a tengerentúlon a hét végére eső függetlenség napja miatt tartottak háromnapos ünnepet.

Az összforgalom alig haladta mega 4,2 milliárd forintot az azonnali piacon, az OTP részvényekkel mindössze 3 milliárd forint értékben kereskedtek. A bankpapír napi maximumát délelőtt érte el 4842 forinton érte el, minimumát 4750 forinton, röviddel zárás előtt. Az utolsó kötésben 4785 forintot adtak a részvényért, ez mindössze 5 forintos változás a pénteki záróárhoz képest. A Mol kereskedése is szűk sávban zajlott, az olajpapír fél százalékos csökkenéssel, 19 300 forinton zárt.

A Magyar Telekom árfolyama is lejjebb csúszott 5 forinttal, 636 forintig. Az elmúlt hetekben viszonylag sokat eső Richter 200 forinttal drágult, 42 200 forinton zárt. Az Econet 2 forinttal, 106 forintig esett.


Több mint 5 százalékkal értékelődött le a Linamar a pénteki 2570 forinton tartott aukció után, amelyen a fő tulajdonos vette meg a közkézhányad nagy részét, a részvény árfolyama 2410 forintig hullott.

Jól szerepeltek viszont a Synergon papírjai, a rendszerintegrátor jegyzése minimális forgalom mellett 18 forinttal, 658 forintig emelkedett. Az újonc Appennin részvényei jól szerepeltek, magas 30 millió forintot meghaladó forgalom mellett 5 forinttal, 255 forintig kapaszkodott fel jegyzésük. A BUX 50 pont esés után 21 084 ponton állt a kereskedés végén, nap közben 100 pont pluszban érte el az index maximumát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!