Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az előző napi záró áruk környékén nyitottak a tengerentúli tőzsdék, és a nap nagy részében is alig tértek el a csütörtöki záró áruktól azindexek.

Vegyes makroadatok érkeztek a hét utolsó napján. A kedvezőbb GDP adat hírét ellensúlyozta, hogy az AIG ismét állami segítségre szorulhat, ugyanakkor a hangulat indexek is ellentétes adatokat közöltek. 

Így a befektetők elsősorban a biztosító óriást bűntették, amely a kereskedés végére közel 10 százalékot esett. A bankokat viszont nem rázta meg a hír, a nap végére szinte mindegyik pluszban zárt, sőt a JP Morgan 3,5 százalékot is tudott drágulni. 


Az olajtársaságok többsége is emelkedni tudott, igaz a mérték nagyjából megfelelt az indexek minimális növekedésének.

A nap végére ugyanis minimális pluszt szedtek össze a vezető indexek. A Dow gyakorlatilag nullában 10 324 ponton zárt. A Nasdaq 0,2 százalékot emelkedett ez 2238 pontot jelentett zárásban. Az S&P 500 1104 ponton 0,1 százalékos pluszban fejezte be a hónapot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!