Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti tőzsdén a hétfői kereskedés kezdetén 0,1 százalékos pozitív kezdésre lehet számítani, míg Londonban néhány pontos, százalékban alig kifejezhető gyengülésre, Párizsban pedig mintegy 0,2 százalékos indexcsökkenésre - írja az MTI.

Pénteken vegyesen fejezték be a kereskedést a főbb indexek, Londonban 0,74 százalékkal erősödött az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,07 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 pedig 0,53 százalékkal zárt magasabban. Madridban 0,41 százalékkal csökkent pénteken a tőzsdeindex, Milánóban pedig 0,78 százalékkal gyengült. A páneurópai gyűjtőindexek közül az FTSE EuroFirst 300 0,22 százalékkal, a Stoxx 600 0,29 százalékkal erősödött pénteken, az euróövezeti EuroStoxx50 pedig 0,37 százalékkal emelkedett.

Az árfolyamokat pénteken vállalati eredménybeszámolók mozgatták elsősorban. A svéd Electrolux részvénye például tíz százalékot erősödött a vártnál jobb negyedéves eredményének köszönhetően. A leggyengébben a banki részvények szerepeltek negyedéves eredményeiknek köszönhetően. A Deutsche Bank részvénye fél százalékkal gyengült annak ellenére is, hogy négy éve első alkalommal számolt be éves nyereségről.

A Brent nyersolaj ára hordónként 62,71 dolláron 0,06 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben másfél órával a hétfői európai piaci kezdés előtt, a WTI ára pedig 0,18 százalékkal 55,16 dollárra csökkent.

Az eurót 0,11 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1441 dolláron, az arany ára 0,40 százalékkal unciánként 1316,85 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!