Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarország befektetői megítélésének javulása és a kormány bejelentései jótékony hatással voltak az utóbbi időben az OTP árfolyamára. Ugyanakkor a jelenlegi makroökonómiai trendek, a bank erős tőke- és likviditási helyzete illetve magas céltartalék előtti profitabilitása révén az OTP képes lesz a jövőben is arra, hogy kezelje a megmaradt problémákat, mint amilyen a frankhitel- és a magas ukrajnai nem teljesítő hitelállomány - írják ma közzétett elemzésükben az UBS szakértői. A leírtakkal összhangban a svájci nagybank ma semleges ajánlását változatlanul hagyva 6100-ról 6600 forintra növelte az OTP részvényeire vonatkozó célárfolyamát.

Ugyan kevés lefelé mutató kockázatot látnak az OTP-nél a UBS elemzői, arra is rámutatnak: a felfelé mutató tényezők is korlátozottak. Kiemelik: tavaly 9 százalékkal nőtt a bank hitelállománya, ez azonban árfolyamhatástól megtisztítva stagnálást jelent, és nem várható, hogy a közeljövőben felgyorsulna a bank hitelezése. 2011-ben az alapvető működési eredmény stagnálhat, a UBS nettó profittal és kockázati költségekkel kapcsolatos várakozásai pedig összhangban vannak a piaci konszenzussal.

Úgy vélik, V-alakú kilábalás nem várható az OTP-nél sem, és a hitelezési fellendülés elmaradása, illetve az egyes leánybankok finanszírozási szerkezetének átalakítása (például Ukrajna, ahol a hitel/betét arány 2010 végén 365 százalék volt) korlátozott lehetőséget ad csak a profitnövekedésre a következő négy negyedévben. Az OTP árazása a UBS szerint jelenleg nagyjából fairnek tekinthető, kis árfolyamemelkedésre látnak csak okot a mostani, 6400 forint körüli szintről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!