Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pénteken 10 618 ponton, 15 havi csúcson zárt a Dow Jones Ipari Átlag, az S&P 500-as index 1145 pontos záróértéke ehhez hasonló rekordot jelent, s a Nasdaq 2317 pontos zárása 16 havi csúcsnak felel meg. Az emelkedés ugyanakkor az előző napi záróértékekhez képest csak a Nasdaq esetében haladta meg az egy százalékot, a másik két indexnél 0,1, illetve 0,3 százalékos volt a plusz.


A piacok a nap nagy részét mínuszban töltötték, mivel a vártnál kedvezőtlenebb munkaerő-piaci adatok láttak napvilágot, ezek szerint decemberben a várt stagnálás helyett 85 ezer munkahely szűnt meg az Egyesült Államokban a nem mezőgazdasági szektorokban. Az indexek zárócsúcsa alapján úgy tűnik, mintha eldőlt volna az irány a piacokon a hosszú oldalazást követően, igaz, a Dow Jones Ipari Átlag alig 100 ponttal tudott november végén elért napon belüli csúcsa fölé zárni. Az Alcoa hétfőn teszi közzé gyorsjelentését, s ezzel kezdetét veszi amerikában a gyorsjelentési szezon. Az alumínium-ipari óriáscég részvényei 2 százalékkal emelkedtek az optimista várakozásoknak köszönhetően, a Bloomberg konszenzusa szerint 6 centes részvényenkénti profitot érhetett el a negyedévben az előző év hasonló időszakában produkált 28 centes veszteség után.


Az Alcoa részvények a Bloomberg összesítése szerint a túlértékelt papírok csoportjába tartoznak, az egyéves elemzői célárak átlaga alig 15,53 dollár, míg a papír pénteki záróára meghaladta a 17 dollárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!