Egyrészt a nemzetközi környezet, másrészt az IMF-fel kapcsolatos adok-kapok folytatása miatt gyengül a forint - tudtuk meg Bámli Károlytól, a Commerzbank devizakereskedőjétől. Mint mondta a megállapodást már beárazta a piac, így miután ez veszélybe került - múlt héten már olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint megszakadtak a tárgyalások, majd ezt Varga Mihály főtárgyaló cáfolta, míg az IMF később közölte, hogy egyelőre nincs időpont a tárgyalások folytatására - a forintra is negatív hatással volt. Ez pedig azt mutatja Bámli szerint, hogy továbbra is sérülékenyek maradtunk, bár a szakember ezzel együtt sem vár nagy kilengéseket nem vár a mai nap során, ami egyrészt annak is köszönhető, hogy a Sandy-hurrikán miatt ma zárva lesznek a tengerentúli piacok.

Ennek megfelelően délelőtt tíz órakor egy euró 283,1, egy dollár 219,5, egy svájci frank 234,1, egy jen pedig 2,7556 forintot ért.

Érdemi mozgást esetleg a holnap MNB-kamatdöntés hozhat, a piac 25 bázispontos vágásra számít, de az is piacmozgató hatású lehet, hogy Simor András jegybankelnök hogyan kommentálja majd a döntést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!