Shoppingoltak a befektetők

A tartós fogyasztási cikkek iránti csökkenő kereslet nem tudta elvenni a befektetők vásárlási kedvét a New York-i tőzsdéken.
NAPI Online, 2007. szeptember 27. csütörtök, 07:56
Fotó:

A tengerentúli befektetőket nem kedvetlenítette el a tartós fogyasztási javak megrendelésállományának vártnál nagyobb csökkenése, a főbb részvényindexek pluszból indultak, majd később tovább emelkedtek. Az optimizmus az emelkedő nyugat-európai börzemutatók mellett a General Motorsnak volt köszönhető, miután a United Auto Workers szakszervezet képviselői és az autómamut vezetősége megállapodásra jutott a szakszervezeti dolgozók bérezésével kapcsolatban. Az autógyártó részvényei július óta nem látott magasságokba emelkedtek. A kedvező hírek a rivális Ford árfolyamát is segítették. Erősödött a Monsanto agrárgazdasági cég is, miután a társaság ambiciózus bejelentést tett, miszerint az Egyesült Államokon kívüli piaci részesedésének ütemes emelkedésére számít. A Dow Jones végül combosnak mondható 0,72 százalékkal, 13 878,15 pontra, a Nasdaq 0,58 százalékkal, 2699,03 pontra, az S&P-500 pedig 0,54 százalékkal, 1525,42 pontra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK