Mintegy 140 millió forintos nyereséggel zárult a jelenleg 12,5 százalékig az econethez kapcsolható, Zamárdiban megrendezett Balaton Sound fesztivál. (A rendezvényt lebonyolító társaságban 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a Sziget Kft., amelyet - az EMG leányvállalatán keresztül - jelenleg 25 százalékban az econet birtokol.) A tőzsdei cég 2012-re lesz a fesztiválszervező kizárólagos tulajdonosa, a Sziget Kft. akkortól évi 3,5-4 milliárd forint bevétellel és 500-600 millió forint kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménnyel (EBITDA) járul hozzá az econet-csoport eredményeihez. A tranzakció végső befejezése előtti négy évben pedig várhatóan mintegy 0,7-1 milliárd forint lesz az EMG részesedése a profitból. (A Sziget Kft. elkövetkező négy év során kifizetendő vételára függ az addig képződő nyereségtől.) A társaság egyébként a fesztiválszervezői tapasztalatát szeretné a régió többi országában is kamatoztatni, ez jelenthet zöldmezős megjelenést, de nagyobb, már futó rendezvények megvásárlását is fontolgatja a cég - hangzott el egy szombati elemzői találkozón. Új - téli - rendezvények beindítását is tervezi a Sziget Kft., hogy ezzel tegye némileg egyenletesebbé a jelenleg a nyárra koncentrálódó árbevétel-eloszlását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!