Tavaly a kedvezőtlen tarifaszabályozás következtében a társaság engedélyesi tevékenységből származó eredménye romlott az előző évihez képest, a menedzsment által végrehajtott költségcsökkentő és hatékonyságjavító lépések nyomán azonban a működési költségeket sikerült csökkenteni - derül ki a Démász felügyelő bizottságának (fb) az igazgatóság tevékenységére vonatkozó vizsgálatából. Emellett a D-Energia Kft. révén folytatott szabadpiaci villamosenergia kereskedelem, valamint az optimalizált beruházási tevékenység az előző évet meghaladó eredményt hozott. A társaságcsoport folytatja a jövő évi évi teljes piacnyitásra történő felkészülést, ennek keretében jogilag szétválasztják az engedélyesi tevékenységeket. A kedvező pénzügyi mutatók mellett az elosztási tevékenység legfontosabb mutatója is tovább javult, a hálózati veszteség értékét sikerült 9,73 százalékra szorítani. A tavalyi üzleti év lezárásához kapcsolódó dokumentumok, a könyvvizsgáló tartalmi korlátozás nélküli hitelesítő záradéka alapján az fb szerint a menedzsment a törvényi kötelezettségeknek és a közgyűlés által hozott határozatoknak megfelelően vezette a társaságot, és azt javasolja a közgyűlésnek, hogy fogadja el a DÉMÁSZ Nyrt. és a Társaságcsoport 2005. évi beszámolóját és az azokban foglalt mérleget és eredménykimutatást, az előterjesztésnek megfelelően. Az fb egyetért az igazgatóság részvényenként bruttó 1280 forintos osztalékindítványával, és javasolja a közgyűlésnek, hogy az osztalékkal csökkentett eredményt helyezze eredménytartalékba.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!