Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A spanyol adósságpapír értékesítése gyakorlatilag az első nemzetközi reakció azóta, hogy a török jegybank hétfőn rendkívüli ülést hívott össze keddre a líra jelentős gyengülése miatt. A jegybank kedd éjszaka ismerteti döntését, ami az elemzők szerint minden bizonnyal komoly kamatemelés lesz. A líra árfolyama mintegy 6,3 százalékkal gyengült a dollárhoz képest az év eleje óta.

Spanyolország összesen 3,1 milliárd euróért 3 és 9 hónapos kincstárjegyeket értékesített kedden.

A rövidebb lejáratú kincstárjegyből 937 millió euróért sikerült eladni, átlagos hozama a decemberi árverésen kialakult 0,631 százalékról 0,343 százalékra esett, igen nagy, 5,2-szeres túljegyzés mellett.

A hosszabb lejáratú kincstárjegy hozama 0,655 százalékra csökkent a múlt hónapban tartott aukción kialakult 0,841 százalékról. A túljegyzés ennél az adósságpapírnál 2,7-szeres volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!