A Humettel szemben le nem járt követelése 16 jogosultnak van, akik közül írásos hozzájárulással tizenketten nyilatkoztak a csődegyezségről - írja a NAPI Gazdaság. Lejárt követelés 216 darab van, ebből 115 jogosult adott hozzájáruló nyilatkozatot. A céggel szembeni teljes követelésállomány már jócskán meghaladja a 300 millió forintot. Az egyezséghez hozzájáruló hitelezői nyilatkozatok mintegy 219 millió forintnyi követelés jogosultjaitól érkeztek be, ez az összeg pedig szintén több, mint a törvényben előírt kétharmados arány. Az egyezséget a vagyonfelügyelő jóváhagyta és azt a tervek szerint még ma beadja a Fővárosi Bíróságra. A hitelezőknek megküldött kibontakozási tervet az érintettek szintén elfogadták. Az egyezség szövege alapján a hitelezők véglegesen lemondtak tavaly november 9-én fennálló követeléseik készpénzben történő kifizetéséről és a fennálló követelések kamatairól is. Elfogadták, hogy a Humet ezen követelések 15 százalékát készpénzben két év alatt, a fennmaradó 85 százalékát pedig új kibocsátású, a régivel teljesen azonos jogokat megtestesítő Humet-törzsrészvényekkel fizesse meg, mégpedig minden 29 forint tartozásért egy darab részvényt jegyezve. A cégnek egyébként arra is lehetősége lesz, hogy ezen az árfolyamon akár a teljes követelést részvényekkel fizesse meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!