Sikeres volt a görög kötvénykibocsátás

Sikeresen értékesített 1,3 milliárd euró értékű 3 hónapos kincstárjegyet kedden Görögország, hozamcsökkenéssel.
MTI-Eco, 2012. szeptember 18. kedd, 13:05
Fotó: Napi.hu

A 3 hónapos kincstárjegy hozama 4,31 százalékra mérséklődött az augusztus 14-én tartott árverésen kialakult 4,43 százalékról - közölte a PDMA görög adósságkezelő központ. Az adósságpapírok túljegyzése 1,98-szoros volt, szemben az augusztusi 1,36-szorossal.

Az ötödik éve recesszióban lévő Görögország két éve nem ad el hosszabb futamidejű adósságpapírokat, mivel a kötvények hozama rekordmagasságúra nőtt. Az állampapírpiacon ezért csak legfeljebb egyéves lejáratú kincstárjegyeket értékesítenek.

A görög hazai össztermék 6,2 százalékkal esett a második negyedévben a múlt év hasonló időszakához képest. Az első negyedévben 6,5 százalékkal zsugorodott a hazai össztermék (GDP).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2012.09.18 16:13

Aki sz@r görög kötvényt vett, az magára vessen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html