Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lakossági jegyzések összege 486,9 millió forint volt, míg az intézményi befektetők 153,9 millió forintnyit vettek az egyenként 100 ezer forint névértékű papírokból. A forgalomba hozatali ár megegyezett a névértékkel.

A Plotinus Nyrt. elnöke, Zsiday Viktor közvetlen tulajdonában álló Tündérszikla Zrt. 200,6 millió forint értékben, a közvetett többségi tulajdonában álló Hold Alapkezelő Zrt. 65 millió forint értékben, közeli hozzátartozója, Zánkai Katalin pedig 28,8 millió forint értékben jegyzett a kötvényekből.

A Plotinus 2019/A elnevezésű kötvény 4 éves futamidejű, évente 2 százalékos kamatozású, és a futamidő alatt 20 darab Plotinus törzsrészvényre visszaváltható. A kötvényeket a cég a tőzsdére is bevezeti, a tervezett első kereskedési nap 2015. június 23.

A kibocsátás szervezője és a kötvények forgalmazója az Equilor Befektetési Zrt. volt.

A vagyonkezelő Plotinus június 10-én jelentette be, hogy 2 milliárd forint össznévértékű kötvényprogramot indít, és a kibocsátásból befolyó forrásokat alulértékelt tőkepiaci és reálgazdasági eszközökbe szándékozik befektetni. A társaság legutóbb 2013 szeptemberében bocsátott ki kötvényeket, akkor a felkínált 500 millió forintnyi értékpapírt két nap alatt lejegyezték. Az idei első negyedév végén a Plotinus egy részvényre jutó saját tőke értéke a társaság számítása szerint 3871 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!