Sikeres volt az orosz kötvénykibocsátás

Sok hét kihagyás után az orosz pénzügyminisztérium csak drágán tudta értékesíteni 10 milliárd rubel (több mint 60 milliárd forint) értékű 10 éves lejáratú kötvényét szerdán.
MTI-Eco, 2014. szeptember 24. szerda, 14:48
Fotó: Reuters

Az adósságpapír átlagos hozama 9,37 százalék lett, magasabb az utoljára július közepén tartott árverésen elért 8,6 százaléknál. A minisztérium az elmúlt kilenc hétben nem tartott árveréseket, rendre a "kedvezőtlen piaci feltételekkel" indokolva a lépést. Július közepéig Oroszország 194 milliárd rubelnyi adósságpapírt adott el, ami mintegy fele az idei évre tervezett 435 milliárd rubelnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK