Sikeresen lezárult a BTel kötvénykibocsátása

Az alternatív távközlési szolgáltató zártkörű részvénytársasággá alakul, most kibocsátott kötvényei - amelyből 302 millió forint értékben vásároltak magánbefektetők - a tőzsdére kerülnek.
Napi Gazdaság Online, 2011. június 30. csütörtök, 11:06
Fotó:

Sikerrel zárult a Business Telecom Kft. (BTel) egyéves kötvényprogramjának első állomása. A jegyzési limitet háromszorosan meghaladó összegben, 302 millió forint értékben jegyeztek hazai egyéni befektetők a társaság 12,5 százalékos éves kamatot kínáló, három év két hónap futamidejű kötvényeiből. A most lejegyzett BTel-kötvények még a nyáron bevezetésre kerülnek a Budapesti Értéktőzsdére, így a papírok másodlagos piaca is biztosított lesz. A most bevont forrást a társaság saját mikrohullámú hálózatának bővítésére, valamint a júniusban elindított műholdas szolgáltatás piaci lehetőségeinek kiaknázására fordítja. A további tőkepiaci tervek megvalósítása érdekében a BTel tulajdonosi taggyűlése úgy döntött, hogy szeptember 1-től Business Telecom Zrt. néven zártkörű részvénytársasággá alakul, és ezzel megteszi az első lépést a tőzsdei bevezetés felé - áll a társaság közleményében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK