Sikerrel zárultak a hazai államkötvény-aukciók

Átlagosan közel négyszeres lefedettség mellett keltek el az állampapírok a mai tripla aukción - az ÁKK megemelte az elfogadott mennyiséget.
NAPI, 2011. május 5. csütörtök, 12:00
Fotó:

A hároméves kötvények aukcióján a meghirdetett 20 milliárdos mennyiségre 75,7 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat az elsődleges forgalmazók, amiből az ÁKK 30 milliárdnyit fogadott el. A hozamok 6,46 százalékos átlaga 5 bázisponttal kisebb a szerdai másodpiaci benchmarknál.
Az ötéves kötvények aukcióján a meghirdetett 15 milliárdos mennyiségre 60,2 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat, az ÁKK így 20 milliárdra emelte a tétet. Az elfogadott hozamok 6,84 százalékos átlaga csupán 2 bázisponttal kisebb a másodpiaci referenciaértéknél.
A tízéves kötvények iránt kisebb érdeklődés mutatkozott, a 10 milliárdos mennyiségre csak 22,5 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat az elsődleges forgalmazók. A hozamok 7,08 százalékos átlaga 1 bázisponttal magasabb a szerdai benchmarknál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK