Az irányadó európai indexek a negatív tartományban nyitottak, és a kedvezőtlen vállalati eredmények hatására továbbra sem tudták tegnapi záróértéküknél megszilárdult küszöböt átlépni. A BUX is hiába ostromolja a 21 118 pontos hétfői záróértékét, eddig mindössze 21 092 pontig sikerült emelkednie, hogy aztán visszaessen a jelenlegi 21 052 pontra. Az irányadó index a délelőtt folyamán kétszer is sikertelenül vett lendületet, először az OTP-nek, majd a Molnak köszönhetően. A bankpapír ugyan ledolgozott valamennyit a reggeli hátrányából, ám továbbra is 1 százalékos mínuszban áll, árfolyama 6810 forint. A Mol ezzel szemben már a pozitív tartományban mozog, azt követően, hogy a zöld tartományba tett rövid délelőtti kirándulását követően délben meredek emelkedésbe, majd ugyanilyen meredek esésbe kezdtett. 19 490 forintos napiközbeni maximumáról 19 400 forintra csökkent fél 1-re az árfolyam, amely 0,2 százalékos emelkedés a tegnapi záróárhoz képest. A blue-chipek közül még a Richter mutat némi pozitívumot, ám hiába a késő délelőtti bejelentés, miszerint a társaság Debrecenben új, biotechnológiai kutatás-fejlesztéssel, valamint biotechnológiai gyógyszerek gyártásával foglalkozó üzemet kíván létesíteni 2012-re, a befektetők a korábbi 32 200 forintos magasságból 32 070 forintra vitték le az árfolyamot; ez mindössze 20 forintos különbséget jelent a tegnapi záróértékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!