Ez a teljesítmény 0,2 százalékos erősödést jelentett, miközben a Nasdaq ugyanekkora százalékos elmozdulást követően 2340 ponton zárt. A New York-i börzéken továbbra is a gyorsjelentések voltak a meghatározók, a Dow-komponensek közül többen előrukkoltak számaikkal. A Coca-Cola vártnál nagyobb negyedéves nyereségét örömmel fogadta a piac, az üdítőital-óriás árfolyama több mint két százalékkal emelkedett. Hasonló okok miatt erősödtek kezdetben a Pfizer gyógyszergyártó papírjai is - később a negatív tartományba csúszott vissza a jegyzés -, miközben a McDonald’s hiába adott számot a piaci konszenzusnál jobb teljesítményéről, a hamburgerpapírok közel két százalékkal hanyatlottak. A félvezetőiparból ezúttal sem érkeztek jó hírek: az Intel legfőbb riválisa, az AMD ugyanis nyereségességének romlásáról számolt be, amiért a versenytárssal vívott árháborút okolta. A társaság a kedvezőtlen hírek nyomán tőzsdei értékének 13 százalékát elveszíetette. A szerdai tőzsdezárás után jelentő Apple Computer papírjai ezzel szemben látványos száguldásba kezdtek, a közzétett profit- és árbevételadatok a legderűlátóbb várakozásokat is felülmúlták. A pénzügyi szektor a vesztesek közé iratkozott fel, az elemzők ugyanis fanyalogva fogadták a Citigroup negyedéves számait, a papír 0,6 százalékkal gyengült.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!