Sikerült, 270 forint alatt maradt az euró

Eseménytelenül telt a nap a forint piacán, a hazai deviza pozíciója nem változott délutánra a reggeli szintekhez képest.
NAPI, 2011. február 18. péntek, 16:14
Fotó:

Alacsony forgalom mellett csendesen telt a pénteki kereskedési nap a bankközi devizapiacon, a forint - enyhén gyengülő dollár és svájci frank mellett - stabil maradt.

Délután négy óra tájban az euró egysége 269,85 forinton állt, gyakorlatilag ugyanott, ahol kora délelőtt, illetve néhány tíz fillérrel lejjebb a csütörtöki záróértéknél. A dollár ugyanekkor 198, a svájci frank 208 forinton forgott, az euró dollárjegyzése 1,3626-on állt.

Az euró erősödéssel reagált az Európai Központi Bank monetáris tanácsának tagja, Bini Smaghi nyilatkozatának hatására. A jegybankár kivédhetetlen hatásnak nevezte az árupiaci áremelkedést és komoly kihívásnak az inflációs várakozások kézben tartását. A piacok Smaghi szavaiból arra következtettek, hogy esetleg mégis hamarabb lesz kamatemelés az EU-ban, mint az USA-ban.

Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője szerint a forint erősödő trendje egészen a magyar kormány reformcsomag bejelentéséig is kitarthat, így akár a 266-os szintig is süllyedhet a kurzus.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK