Sikerült a görög aukció

Sikeresen túladott 1,625 milliárd euró értékű kincstárjegyein kedden Görögország, amely részben ebből refinanszírozza az októberben lejáró állampapírjait. A hozam magasabb volt azonban az azonos lejáratú adósságpapír legutóbb szeptemberben tartott aukcióján kialakultnál.
MTI-Eco, 2011. október 18. kedd, 15:38
Fotó: Napi.hu

A kedden értékesített 3 hónapos kincstárjegy hozama 4,61 százalékra emelkedett a szeptember 20-i árverésen kialakult 4,56 százalékról, egyben meghaladja az EU és az IMF által nyújtott 110 milliárd dolláros mentőcsomag után fizetendő 4,2 százalékot. Az adósságpapírok iránt 2,86-szoros volt a túljegyzés kedden.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK