Sikerült eladni az állampapírokat

Csökkenő hozam mellett a tervezettnél nagyobb értékben adott el három hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) kedden az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK).
MTI, 2014. április 22. kedd, 12:18
Fotó: Napi.hu

A 60 milliárd forint értékben meghirdetett papírokból az ÁKK végül 80 milliárd forint értékben adott el, miután csaknem két és félszeres volt a túljegyzés, a befektetők összesen 141,25 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot.

Az átlaghozam 2,65 százalék lett, a legalacsonyabb az idén, két bázisponttal a másodpiaci referenciahozam alatt. Tavaly ilyenkor 4,3 százalék körül alakult a 3 hónapos dkj hozama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MMM108WWW, 2014.04.22 12:53

@jobbajobb: Mert ez nem hitel .........ugye......?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.04.22 12:43

...nemzetthalál -összeomlás -vég -orbanisztán ...4 millió éhező ...,..ami jó ,hogy nincs szdsz ...,csak döglődő klónjaik !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html