Sima emelkedés

Pozitívan értékelhető vállalati hírek hatására emelkedtek a tengerentúli részvényindexek.
NAPI Online, 2006. december 12. kedd, 07:49
Fotó:

Fölfelé indultak a kereskedés kezdetén a tengerentúli részvényindexek. Közel kétszázalékos pluszt gyűjtött össze a J.P. Morgan Chase & Co., ami a Morgan Stanley felülsúlyozási ajánlásának és a húsz százalékkal emelkedő célárnak volt köszönhető.

Drágult a DuPont jegyzése is, miután a társaság javított az idei évre vonatkozó nyereség-előrejelzésén, valamint jelentős elbocsátásokat jelentett be. Kismértékű veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni a kereskedés első felében a Johnson & Johnson befektetői, miután a cég a Financial Times értesülései szerint ajánlatot készül tenni a Biomet Inc.-re.

Akvizíciós hírek segítették az AT&T Inc. kurzusát, de fölfelé tartott a Time Warner is. A társaság részvényei több mint egy százalékkal erősödtek, ami a Prudential felülsúlyozási ajánlásának és közel harminc százalékkal emelkedő célárának volt köszönhető. A Dow Jones végül 0,17 százalékkal, 12 328,48 pontra, a Standard & Poor’s-500 0,23 százalékkal 1413,04 pontra, Nasdaq szintén 0,23 százalékkal 2442,86 pontra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK