Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az utóbbi napokban, londoni elemzők szerint, a kormány új, piacnak tetsző költségvetési retorikája, az önkormányzati választások után is megerősített, 3 százalék alatti jövő évi hiánycél, az Opel, az Audi és a Mercedes több százmillió eurós magyarországi beruházási tervei és az utóbbi hetek viszonylag jó nemzetgazdasági adatai erősítették a forintot, az egyidejűleg gyengülő dollár támogatásával. Az irányzatot a múlt hét óta az is ösztönözte, hogy a fejlett térségekben bizonytalan gazdasági kilátások és biztosan sokáig alacsony kamatok a kockázatosabb, nagyobb hozamú felzárkózó piacokra terelik a befektetők érdeklődését. Mindazonáltal több elemző figyelmeztet, hogy ez a kisebbfajta forintroham kiigazítás miatt lassulhat, miután kedden véget ért a hatnapos zuhanás a nyugat-európai értékpapírpiacokon - írta szerda reggel a Dow Jones hírügynökség.

A forint kedden 1,34 százalékkal, a cseh korona 0,04 százalékkal, a lengyel zloty 0,37 százalékkal javult az euróval szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!