A Skála üzletpolitikájáról Vadász Gusztáv vezérigazgatója elmondta, hogy az új igazgatóság nem változtatta meg a korábbi elképzeléseket, így továbbra is a nem nyereséges kiskereskedelmi egységek, illetve tevékenységek bezárása, átszervezése és értékesítése a cél. Rolf Dill, az Tengelmann képviseletében megjelent igazgatósági tag kijelentette: a Tengelmann a Callumnak és a Callum vezette befektői konzorciumnak eladta a Skála 56,69 százalékát. A szerződés a Versenyhivatal jóváhagyásától függ, amely nem lehet kétséges, hiszen senkinek nem lehet oka feltételezni, hogy a Tengelmann vissza akarna vagy vissza tudna lépni a megkötött megaállapodástól. Dill szerint a görög befektetők lépése - az Athina által tett nyilvános ajánlat - mind a Skálának, mind pedig a Skála részvényeseinek kárt okozott. A közgyűlés nem fogadta el a részvényesek egy csoportja által az igazgatóság jogainak szűkítését célzó alapszabály-módosítási javaslatot. Elfogadták viszont Somfai Róbert részvényes indítványát, amelynek értelmében az igazgatóság lehetőséget kap az alaptőke 25 százalékának erejéig tőkeemelésre úgy, hogy akár osztalékelsőbbségi, vagy szavazatelsőbbségi részvényt is kibocsáthat. Ha ez utóbbival él, akkor a fő tulajdonos szavazati joga korlátlanul növelhető a társaságban, ami ellen a görög befektetőket képviselő ügyvéd tiltakozott. Az igazgatóság új tagjait illetően volt két személyi javaslat is: Váradi Ernő nem vállalta a jelölést, így szavazásra sem került a kérdés, míg a Német Befektetési Rt. igazgatójára, Michael Schmidtre egyetlen szavazat sem érkezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!