Skandináv kábeltévét vett a Pannon GSM tulajdonosa

A Vivendi Universal megállapodott a norvég Telenor ASA távközlési csoporttal, hogy 2,15 milliárd koronáért (274 millió dollár) eladja neki a Canal Digital SA kábeltévében meglevő 50 százalékos részesedését. Ezzel a Canal Digital teljes egészében a Magyarországon a Pannon GSM tulajdonosaként jelenlevő Telenor tulajdonába kerül.
Szabó Márta, 2002. június 14. péntek, 14:10

A Telenor még tavaly júlisuban egyezett bele, hogy megveszi a Canal Plustől a Canal Digital másik felét - akkor 2,4 milliárd koronáról volt szó - , de addig nem akarta nyélbe ütni az ügyletet, amíg az európai versenyhatóság nem hagyja jóvá - emlékeztetett a Bloomberg. (A brüsszeli áldás állítólag már csak napok kérdése.) A Canal Digital Svédországban, Norvégiában, Dániában és Finnországban közvetíti programjait, összesen 1 millió előfizetőnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK