Snow feltárgyalta a Dow Jonest

Az amerikai pénzügyminiszternek a kínai jüan árfolyamáról szóló tárgyalásai felfelé húzták a New York-i indexeket.
Molnár Csaba, 2005. május 18. szerda, 08:05
Fotó:

John Snow tegnapi tárgyalásai a jüan rugalmasabb árfolyamrendszere felé tett további lépésekről kedvezően hatott az amerikai piacokra. A befektetők - akik aggódnak a kétoldalú kereskedelem visszaesésétől - üdvözölték a pénzügyér moderált megnyilvánulását, Snow ugyanis világossá tette, hogy az USA nem kívánja a jüan jegyzésének teljes felszabadítását.

Mindezek közepett a társaságok szolíd eredményekről számoltak be, a Home Depot - a legnagyobb amerikai háztartási felszerelési üzletlánc - például 4 százalékkal erősödött.
A Dow Jones 0,78 százalékkal emelkedett zárásra, értéke ekkor 10 331,88 pont volt. A Nasdaq Composite 0,49 százalékot hozott és 2004,15 ponton fejezte be a napot. Ma a Hewlett Packard húzhatja az indexet, miután a vártnál jobb negyedéves eredményről jelentett a csengő megszólalása után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK