A keddi kereskedési nap végén az LSE-n jegyzett száz legnagyobb piaci tőkeértékű vállalat árfolyammutatója az előző napi záráshoz képest 0,52 százalékos, 37,70 pontos emelkedéssel 7275,47 pontos rekordon állt meg - írja a Portfolio.

Az előző leghosszabb zárási rekordperiódus 1997 májusában volt, amikor nyolc egymást követő kereskedési napot zárt rekordszinten az LSE irányadó indexe.

A FTSE 100-as a tavalyi évet is rekordon zárta: a december 30-ai rövidített kereskedési nap végén a mutató 0,32 százalékos, 22,57 pontos emelkedéssel 7142,83 ponton állt, 14,4 százalékkal magasabban, mint 2015 utolsó kereskedési napjának végén. Legutóbb 1999-ben fordult elő, hogy a FTSE 100-as éppen az év utolsó munkanapján zárjon rekordon.

Bár az MTI összefoglalója nem említi meg, de az FTSE-100 sorozatos rekorddöntése nem annak jele, hogy a befektetők fittyet hánynak a hard-Brexit forgatókönyve növekvő esélyének (ami a gazdasági növekedési kilátások szempontjából mindenképpen káros lenne a migráció korlátozásával párhuzamosan). Inkább annak a jele, hogy éppen a hard-Brexit esélyei emiatt a font is intenzíven gyengült az utóbbi kereskedési napokban, főleg múlt csütörtök óta, márpedig ez jót tesz a legtöbb FTSE-100-as brit cégnek a növekvő exportbevételeken keresztül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!