A korábbi nemzetközi kötvénykibocsátások után ma sor került az EXIM első magyar jog alatti tőkepiaci megjelenésére. A kötvények forgalomba hozatalára a magyar tőkepiac történetében elsőként negatív hozam mellett került sor.

A kötvény kamatozása évi fix 0,01%. A kötvényre több mint hatszoros túlkereslet érkezett, ugyanis a felajánlott mennyiség 50 millió euró volt, és erre több mint 335 millió eurónyi ajánlatot tettek a befektetők - írja a Portfolio.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!