Egyelőre úgy tűnik, hogy nem  is várható komolyabb elmozdulás - véli Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője. Az IMF tárgyalási időpont ugyan még nincs, de nem kell temetni még a megállapodást, van még remény a szerződéskötésre - véli a szakértő, aki szerint az kijelenthető, hogy egyre csökken annak az esélye, hogy őszre megállapodunk.  Az elkövetkezendő néhány napra így oldalirányú árfolyammozgás várható, a piaci szereplők nagy többsége ugyanis kivár az ECB kamatdöntő üléséig, mivel vélhetően ekkor fogja Mario Draghi bejelenteni, hogy milyen eszközökkel igyekszik az ECB stabilizálni az eurozónát.

Bár az euró/dollár 1,26 felett is járt napközben, délutánra 1,257 környékére csúszott vissza az árfolyam, ami azt jelentette, hogy ebben a devizapárban sem dőlt el semmi, hiszen a csökkenő trendről nem fordult még le az árfolyam, de ki sem tört belőle. Így itt is kivárás várható csütörtökig. A forint így a dollárral szemben kedden délután 226-on állt, míg egy frankért közel 237 forintot kellett adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!