Sok bank kér még sürgősségi hitelt

A csütörtöki meglepetésszerű, jelentős növekedést követően pénteken is magas összeget, 16,009 milliárd eurót igényeltek az európai bankok az Európai Központi Bank (EKB) egynapos sürgősségi hitelkeretéből.
NAPI, 2011. február 18. péntek, 09:33
Fotó:

Csütörtökön egyik napról a másikra rendkívüli módon megugrott az egynapos sürgősségi hitelek felvétele az EKB-nál. Az frankfurti intézmény adatai szerint csütörtökön 15 milliárd euró sürgősségi hitelt igényeltek bankok az európai pénzintézettől - a legtöbbet 2009 júniusa óta -, míg az előző napon mindössze 1,2 milliárdot.

A sürgősségi hitelhez meglehetősen drágán, 0,75 százalékos felárral lehet hozzájutni, ami általában azt jelenti, hogy aki ilyen pénzt kér, annak nagyon nagy szüksége van rá. A csütörtöki adatot értékelő devizakereskedők akkor azt mondták: jó esetben ez egyszerű adatbeviteli hibát jelenthet, rossz esetben azt jelezheti, hogy egy európai bank igen nagy bajban van. Az EKB és a Bundesbank akkor elzárkózott az adattal kapcsolatos nyilatkozattétel elől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK