Sok pénzt lehet keresni júliusban - de nagyon oda kell figyelni

A magyar részvénypiacon pozitív tartományban indulhat a kereskedés, a svájci frank forintárfolyamának esése segíthet a részvényeknek - vélekedett Varjú Péter az Erste vezető üzletkötője.
NAPI, 2011. június 30. csütörtök, 09:05
Fotó:

A Mol tegnapi gyengesége érdekes volt, különösen,hogy az olajár emelkedése melett következett be. Bár elég gyengének néz ki a részvény, ma az olaj támaszthatja - vélekedett az üzletkötő.

A Richter ma továbbra is 36500-as ellenállása alatt maradhat.

Ha emelkedni akarunk az főleg az OTP-ben csapódhat le, a pénzügyi szektort mindenhol szerették a világban és a svájci frank gyengülése is a bankpapírt segíti leginkább. Az OTP kereskedése azonban nagyon egyoldalú volt tegnap, alacsony forgalom mellett egy külföldi vette, vagyis a kitörési kísérlet ellenére nem látszik átütő erő. A bankapírnál 6125-nél húzódik erős ellenállás, de nem valószínű, hogy a napokban ezt eléri - tette hozzá Varjú.

Az Erste szakértője szerint nagyon érdekes helyzet kezdődik júliussal, alapvetően három fontos tényező irányítja majd a részvénypiacokat. A QE2 kifutásának valódi következményei, az amerikai gyorsjelentések milyensége illetve a makroadatok. Amennyiben a céges profitok jók lesznek és a makroadatok is javulásnak indulnak, akkor visszatérhet a jó hangulat, de annak is jelentős esélye van, hogy romlanak a válalati nyereségek (illetve kilátások) és a makrogazdasági számok sem adnak majd okot optimizmusra.

Varjú Péter szerint izgalmas és volatilis júliusra kell felkészülni, könnyen lehet, hogy ebben a hónapban sok pénzt lehet majd keresni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK