A kormány által ma bejelentett nemzeti tőzsdefejlesztési alap létrehozása hatékonyan támogathatja a BÉT év elején elfogadott stratégiáját, melynek célja egy olyan átfogó tőkepiac- és tőzsdefejlesztési program megvalósítása, amelynek eredményeképpen a tőzsde közép- és hosszú távon is hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez és versenyképességéhez.

A stratégia megvalósítását a BÉT a kormány támogatásával kívánja végrehajtani, melynek első eredményeként a nyáron több olyan jogszabálymódosítás is történt, melyek a magyar tőkepiac fejlődését támogatják. A 20 milliárd forintos tőkével most létrehozott alap hatékony formája lehet a magyar kis- és középvállalások (kkv-k) tőkével történő ellátásának.

A BÉT kiemelt célja a kkv-k, valamint nagyvállalatok tőzsdére vezetése és az oda vezető úton azok szakmai támogatása. A tőzsdeérett vállalatok azonosítása, kiválasztása és felkészítése érdekében a BÉT a potenciális kibocsátóknak nyújtott oktatási, tanácsadási szolgáltatásait is bővíti.

A hazai tőkepiac fejlesztése azért különösen aktuális, mivel várhatóan már 2020-ra jelentősen csökkennek az EU-s források, és a jegybank is kivezeti a vállalati hitelezést támogató programjait.

A cégeknek tehát fel kell készülniük arra az időszakra, amikor nem támogatott hitelek, vagy uniós pályázatokra alapozzák a növekedésüket, hanem piaci forrásokra, amihez elengedhetetlen a tőzsde fejlesztése - írta a tőzsde.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!