Sokan keresték az állampapírokat

Három államkötvény aukcióját tartotta csütörtökön az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
NAPI, 2013. február 7. csütörtök, 11:45
Fotó: Napi.hu

Az ÁKK 20 milliárd forint értékben hirdetett meg 3 éves államkötvényeket, 15 milliárd forint értékben ötéves papírokat, míg a 10 éves államkötvényekből 10 milliárdnyit akartak értékesíteni előzetesen. A benyújtott ajánlatok jelentősen meghaladták ezeket, sorrendben 43,4, 44,7 és 18 milliárd forintnyi ajánlat futott be, ám végül csak az ötéves papírokból adtak el a tervezetten felül, összesen 20 milliárd forint értékben. A kialakult hozamok egyedül a három éves államkötvény esetében csökkentek a korábbi aukció hozamához képest, mégpedig 15 bázisponttal, az ötéves papíroknál 9, a tízéveseknél pedig 18 bázispontos hozamnövekedést regisztrált az ÁKK.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK