Csütörtökön az uniós kamatvágás után jelentősen erősödött a dollár az euróval szemben, az 1,24 alatti szintekről pedig pénteken sem tudott pattani a keresztárfolyam. A délelőtött a kivárás jellemezte, a vártnál rosszabb délutáni amerikai munkaerő-piaci adat viszont, ha nem is drámai mértékben, de tovább erősítette az amerikai devizát. Így a keresztárfolyam az 1,23-as szintet tesztelgette, úgy, hogy előző nap még 1,25 felett forgott.

A délutáni rossz adat a forintnak sem tett jót, így a hét végén már egy euróért 289,60 forintot kellett adni ismét. Ez ugyanakkor ahhoz képest, hogy a forint 285-ös szintről gyenegült vissza csütörtökön nem jelent komolyabb forint eladási hullámot, amiben szerepe lehet annak is, hogy ismerté vált az IMF-tárgyalás időpontja. A dollár egysége délután 235,50 forintba került, míg a svájci frank 241-en forgott.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!