A várakozásoknál kedvezőbb negyedéves számokat közölt az Apple tegnap zárás után megjelent gyorsjelentésében. A cég az év utolsó három hónapban 17,9 milliárd dolláros nettó eredményt ért el az egy évvel korábbi 18,4 milliárd dollár után - írja a Marketwatch.

Az árbevétel 78,35 milliárd dollárra nőtt, ez jelentősen meghaladja az egy évvel korábbi 75,9 milliárd dollárt, de magasabb az elemzők által várt 77,3 milliárd dollárnál is.

A cég összesen 78,3 millió iPhone-t adott el az ünnepek miatt jellemzően nagyon erős negyedévben, az elemzők 77 millió darabbal számoltak. Az első piaci kommentárok szerint az erős iPhone eladási számokhoz nagyban hozzájárulhattak a Samsung Galaxy 7-esek körüli problémák is, a nagy riválisnak ugyanis tavaly szeptemberben vissza kellett hívnia a sorozatot az esetenként túlhevülő és ezért veszélyes akkumulátorok miatt.

A szolgáltatások és szoftverek értékesítéséből származóbevételek 7,17 milliárd dollárra nőttek 6,01 milliárdról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!