Sokat ma sem mozgott a forint

Szerdán nem mozgott sokat a magyar deviza, és a héten sem várható túl nagy kilengés.
Napi.hu, 2013. november 20. szerda, 16:31
Fotó: Napi.hu

Érdemi mozgás nem volt a szerdai pénzpiacokon, a forint is mindössze 1 forintos sávban mozgott az euróval szemben - közölte a Napi.hu érdeklődésére Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője. Mint mondta, az sem volt hatással az árfolyamra, hogy a GVH 11 Magyarországon működő bankot büntettet meg, ennek következményei leginkább a tőzsdén voltak érzékelhetőek.

Mivel a héten már nem várható túl sok makroadat, sem a határon innen, sem azon túl, ezért nagy mozgásra már nem is számít Csajbók, akinek véleménye szerint a 297-es szint környékén maradunk az euróval szemben. Mozgást esetleg az válthat ki, hogy jelenleg az 1,35-ös szinten van az euró-dollár árfolyama, ám ez várhatóan nem marad sokáig így, aminek következtében a forint árfolyama is megmozdulhat.

Mindennek megfelelően délután fél öt előtt pár perccel egy euró 296,8, egy dollár 219,2, egy font 354,5, egy svájci frank 240,9, míg a japán jen 2,1946 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK