Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A magyar beszerzési menedzser index a vártnál rosszabbul alakult, de a hangulat általánosságban sem túl jó, amit a részvénypiacok gyengélkedése is mutat. A 275-ös szint erős ellenállás lehet, de ha áttöri, a kurzus akár újabb lendületet is vehet kereskedők szerint.

A forint azonban nagyobb mértékben gyengült, mintsem, hogy pusztán a fenti okok magyarázzák, ráadásul a külföldi makroadatok is inkább kedvezően alakultak. A piac értesülései szerint két nagy londoni bank veszi az euró/forintot, ez okozhatja a magyar deviza árfolyamának gyengülését. A forint a zlotyval szemben is alulteljesít.

A lengyel és a cseh augusztusi beszerzési menedzser indexek mind jobbak lettek a várakozásoknál (az 50-es trendfordulót közelítik), így a környező devizák felol nem érkezik eladói nyomás a forintra - mondta Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője.

A múlt heti MNB-nyilatkozatoknak (:275-285-ös sáv lenne ideális, további kamatcsökkentések) is lehet még némi elnyújtott hatása. Illetve erősödhet a kockázatkerülési tendencia amiatt is, hogy a nyugat-európai börzék mostanra visszaadtak némileg a korábbi emelkedéseikből.

Tehát némi gyengülésre számíthatunk a nap későbbi részében, de még alapvetően a 270-275-ös sávot tartjuk valószínűnek kedden az euró/forint vonatkozásában, igaz elképzelhető, hogy a kurzus megközelíti a sáv felső szélét azaz, a 275-öt - tette hozzá Sörös.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!