Sokkal kevesebb Unicumot ittunk

Éppen hogy teljesíteni tudta a Zwack a fél évvel ezelőtt közzétett - a korábbi szint 75 százalékára mérsékelt - másfél milliárd forintos éves adózott eredménytervet - derül ki a cég gyorsjelentéséből.
Mezősi Tamás, 2011. május 24. kedd, 18:05
Fotó:

Az idei első három hónap különösen rosszul sikerült, az unicumgyártó üzemi szinten közel 120 milliós veszteséget termelt, amiben a továbbra is borzasztóan rossz piaci körülmények mellett az is közrejátszott, hogy a szeszfogyasztás megugrását hozó húsvét idén áprilisra esett.
Az éves árbevétel (a cég üzleti éve áprilistól áprilisig tart) 18,6 százalékkal esett vissza. Rossz hír, hogy a prémium termékek forgalma még a kommerszeknél is jobban csökkent, előbbiekből 22,7 százalékkal, utóbbiakból 21,8 százalékkal kisebb árbevétele származott a társaságnak.
Az adózott eredmény a szigorú költséggazdálkodás ellenére is 31 százalékkal esett, éves szinten kicsivel meghaladta az 1,55 milliárd forintot. Ezt a tervek szerint teljes egészében szétosztja részvényesei között a társaság - sőt még egy kicsit a céltartalékokhoz is nyúl a vállalat. A közgyűlési meghívó szerint a cég igazgatósága a tavalyi ezer forint után idén 850 forint osztalék kifizetését javasolja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK