A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett cég tulajdonában lévő soproni erőmű a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. mellett további 30 helyi ipari ügyfelet szolgál ki, továbbá a városi távhőszolgáltató részére is értékesít hőenergiát. Annak érdekében, hogy a vállalat szolgáltatása még megbízhatóbb és hatékonyabb legyen, most egy újabb, 200 millió forint összértékű fejlesztésbe kezdenek. Ennek köszönhetően jelentősen javul az erőmű hatásfoka, csökkentve ezáltal a szán-dioxid- és egyéb károsanyag-kibocsátást és a hőtermeléshez szükséges tüzelőanyag költséget.

A vállalat soproni erőműve kiemelkedő jelentőségű, nyugati bázisuk legfontosabb elemeként funkcionál, mert a soproni partnerek, elsősorban a Sopron Holding és a Heineken Soproni Sörgyár energiaellátásán túl innen történik a győri erőmű, valamint az Nyugat-magyarországi szélerőművek távfelügyelete is. A fejlesztés túlmutat önmagán és üzenetértéke van - mondta Papp András, az Alteo Nyrt. vezérigazgató-helyettese.

A soproni fejlesztés része annak a beruházási programnak, amelynek keretein belül az Alteo a következő 1-2 évben a további sikereinek és növekedésének megalapozásaként 10-15 milliárd forintot tervez befektetni különböző projektekbe.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!