A világelső, belga székhelyű sörgyártó, az Anheuser-Busch InBev azt tervezte, hogy tőzsdére viszi ázsiai operációját, a Budweiser Brewing Company APAC részvényeit a hongkongi tőzsdén bocsátották volna ki, 9,8 milliárd dollár értékű részvényt vittek volna tőzsdére, ez lehetett volna a legnagyobb idei IPO - írta az Reuters alapján a Portfolio.hu.

Az idei csúcsot az Uber tartott, 8,1 milliárd dolláros kibocsátásával.

A söróriás azonban most lefújta a tranzakciót. A hivatalos indoklás szerint a piaci helyzet nem megfelelő a kibocsátáshoz, de bennfentesek szerint a potenciális befektetőknek nem tetszett a Budweiser APAC magas árazása. A vállalat részvényeit 40-47 hongkongi dollár közötti áron szerették volna kibocsátani, de több nagybefektető 40 dollár alatti áron tett ajánlatot a papírokra - írta a hírügynökség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!