Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az éles kritikáiról is ismert Soros György vasárnap azt nyilatkozta, hogy az amerikai és az európai döntéshozók késve avatkoztak be a pénzügyi válság megfékezése érdekében, ami csökkenti lépéseik hatékonyságát. Henry Paulson amerikai pénzügyminiszter piacfundamentalisa nézetei miatt sokáig hezitált, mielőtt megtette volna a szükséges lépéseket - véli a magyar származású milliárdos, aki szerint az európai vezetők csak tegnap jutottak el addig, hogy felismerjék: igen súlyos problémával állnak szemben, amire országaiknak válaszolniuk kell.

"Ez életem krízise. Semmi ehhez foghatót nem láttam még és nem is fogok többé" - összegezte véleményét a pénzpiaci spekulációkon meggazdagodott üzletember. A pénzügyi szabályozó szervezetek folyamatosan az események mögött kullogtak - egészítette ki a politikusoknak címzett bírálatát.

Soros egyébként ismert kritikusa Bush elnöknek, és a jelentős összegekkel támogatja a demokraták politikai kampányait. Az üzletember ugyanakkor úgy véli, hogy az elmúlt egy hétben jó irányba fordult a politika: a meghozott és a tervezett döntéseknek köszönhetően az elmúlt hetekben teljesen elbizonytalanodott piacok magukhoz térhetnek. Persze ehhez le kell csillapodnia a "tomboló pániknak".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!