Az éles kritikáiról is ismert Soros György vasárnap azt nyilatkozta, hogy az amerikai és az európai döntéshozók késve avatkoztak be a pénzügyi válság megfékezése érdekében, ami csökkenti lépéseik hatékonyságát. Henry Paulson amerikai pénzügyminiszter piacfundamentalisa nézetei miatt sokáig hezitált, mielőtt megtette volna a szükséges lépéseket - véli a magyar származású milliárdos, aki szerint az európai vezetők csak tegnap jutottak el addig, hogy felismerjék: igen súlyos problémával állnak szemben, amire országaiknak válaszolniuk kell.

"Ez életem krízise. Semmi ehhez foghatót nem láttam még és nem is fogok többé" - összegezte véleményét a pénzpiaci spekulációkon meggazdagodott üzletember. A pénzügyi szabályozó szervezetek folyamatosan az események mögött kullogtak - egészítette ki a politikusoknak címzett bírálatát.

Soros egyébként ismert kritikusa Bush elnöknek, és a jelentős összegekkel támogatja a demokraták politikai kampányait. Az üzletember ugyanakkor úgy véli, hogy az elmúlt egy hétben jó irányba fordult a politika: a meghozott és a tervezett döntéseknek köszönhetően az elmúlt hetekben teljesen elbizonytalanodott piacok magukhoz térhetnek. Persze ehhez le kell csillapodnia a "tomboló pániknak".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!