Soros alapja is kriptopénzekkel kereskedhet

Megkapta az engedélyt Soros egyik alapját irányító befektetési vezető arra, hogy kriptodevizákkal kereskedjen - adta hírül a portfolio.hu
Domokos Erika, 2018. április 6. péntek, 20:33
Fotó: Pixabay

Soros György üzletember kifejezetten kritikusan beszélt eddig a kriptodevizákról, januárban még lufinak nevezte ezeket. A davosi Világgazdasági Fórumon azt mondta, hogy a kriptopénzek nem működhetnek hagyományos fizetőeszközként, mivel túlságosan is volatilis az árfolyamuk - írta a Porfolio.

Ezzel szemben a Bloomberg úgy tudja, hogy Soros alapja, a közel 26 milliárd dollárnyi eszközt kezelő Soros Fund Management hamarosan elkezdhet kereskedni kriptodevizákkal. Adam Fisher, az alap egyik befektetési vezetője engedélyt kapott arra, hogy kriptodevizákkal kereskedjen, igaz, eddig még nem nyitott pozíciókat az alap, amely nem kommentálta a hírt.

Nagy pofont kapott a bitcoin - még nem tért magához - ezt a cikket olvasta?

A kép forrása: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK