Soros kereste a legtöbbet befektetőinek

A világ legnagyobb fedezeti alapjai közül Soros György befektetési társasága kereste a legtöbbet befektetőinek alapítása óta - áll a Financial Times hétvégi kiadása által ismertetett átfogó felmérésben, amely szerint a legeredményesebb alapkezelő cégek jobb befektetői megtérüléseket kínáltak az elmúlt évtizedekben, mint a világ vezető iparvállalatai.
MTI-Eco, 2010. szeptember 12. vasárnap, 17:06
Fotó:

A londoni gazdasági napilap által idézett tanulmány - amelyet az Edmond de Rothschild csoporthoz tartozó LCH Investments befektetési társaság állított össze - kimutatja, hogy a magyar-amerikai mágnás által 1973-ban indított, jelenleg 28 milliárd dollár befektetői tőkét kezelő Quantum befektetésialap-hálózat eddig összesen 32 milliárd dollár nettó hozamot biztosított a klienseknek; ez évente átlagosan 900 millió dollár nettó nyereségnek felel meg.

A második legeredményesebb alapkezelő az 1994-ben indult Paulson & Co., amelynek befektetői eddig összesen 26,4 milliárd nettó hozamot könyvelhettek el.

A Financial Times összehasonlító kimutatása szerint Soros jelenleg 300 főt alkalmazó cége indulása óta többet keresett befektetőinek, mint a 34 ezres alkalmazotti gárdával működő Apple számítógépes óriás, vagy az Alcoa, amely egyike a harminc legnagyobb amerikai iparvállalatnak.

Még a Top 10-es lista tizedik helyezettje, az 1988-ban alapított ESL alapkezelő is - amelynek összesített nominális nettó befektetői megtérülése eddig 9,5 milliárd dollár - több pénzt hajtott fel ügyfeleinek, mint amennyit a British Airways légitársaság keresett ugyanezen idő alatt.

A tanulmányt összeállító Leveraged Capital Holdings (LCH) befektetési társaság elnöke, Rick Sopher a Financial Timesnak elmondta: a kimutatás demonstrálja a legjobb alapkezelők "kereskedői tehetségét".

Jelenleg hozzávetőleg hétezer alapkezelő működik a globális fedezetialap-iparágban, ám a száz legeredményesebb állította elő az alapításuk óta számolt összesített befektetői megtérüléseknek több mint a háromnegyedét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.12 19:31

Persze, hiszen időben eladtak sőt a shorton (esésen ) is kerestek, ha veszel egy részvényt aztán felmegy 50% meg utána lemegy 50% ot akkor nullán vagy. Ha felmegy és eladod SŐT nyitsz egy short poziciót és amikor visszamegy zárod akkor 2x50%.- ot kerestél , ebbe jó a Shortos Gyuri és ebben rosszak a nyugdij és más alapok..Legtöbb pénzt leggyorsabban az eséseken keresheted meg !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html