Soros György befektetési guru és mágnás hamarosan megvásárolhatja a Dubai Holding négyszázalékos részesedését a Bombay Stock Exchange-ben (BSE) - jelentette a Financial Times az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. A Soros Fund Management 40 millió dollárt fizethet a pakettért, amivel egymilliárd dollárra értékeli Ázsia legrégebbi értéktőzsdéjét. A magyar származású üzletembert legendásan jó pénzügyi érzéke ezúttal a rohamosan fejlődő indiai pénzügyi piacok felé irányítja. A BSE egyre többféle terméket kínál és rohamosan elektronizálja a kereskedést, hogy becsalogassa parkettjére a sűrűn tőzsdéző befektetőket. Emellett világot látott, tapasztalat szakemberekre cserélték le a börze vezetőségét. Idén korábban a torontói Tom Caldwell üzletember vett részesedést a BSE-ben, 2007 óta pedig a Deutsche Börse is befektetője a tőzsdének. A szabályok szerint külföldiek maximum ötszázalékos tulajdont szerezhetnek a BSE-ben.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!