A Bank of Amerika Merrill Lynch elemzője 5330-ra vitte le az eddigi 7400 forintról az OTP részvények fair értékére vonatkozó becslését. A UBS elemzői 5500 forintra vágták a sajátjukat 7000 forintról.

Azt hittük, hogy az új kormány bankszektor párti lesz - írta elemzésében a UBS szakértője - így meglepetésként ért minket a bankadó tervezett bevezetéséről szóló hír.

A Merrill elemzése szerint 160 milliárd forintra tehető a bankokat terhelő rész az új adónemből, melynek nagyjából 50 százaléka sújthatja az OTP-t.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!