Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyértelműen pozitívba forduló nemzetközi hangulat számlájára írható, a Budapesti Értéktőzsde fő részvénykosarának indexe meredek emelkedéssel kezdte a napot, és - némi napközbeni bizonytalankodás után - meg is tartotta a délelőtti szintét. A csúcsot 18 879 ponton érte el az index nem sokkal zárás előtt, ám innen még zuhant még több, mint száz pontot, csak hogy a zárószakaszban visszarántsák 18 839 pontra - ezzel 1 százalékkal zárt a keddi utolsó értéke felett. Az emelkedés nem mondható igazán robosztusnak, hiszen a nagy forgalom hiányzott, alig 5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények.

A négy blue chip mindegyike emelkedett. A délután rendesen felrántott OTP 1,8 százalékkal magasabban, 4299 forinton zárt, napi csúcsa közelében. A Mol viszont éppen délután ingott meg, amikor is 1 százalékos mínuszba, 18 165 forintig húzták le, ám a zárószakaszban a kerek 18 400 forintos, 0,6 százalékos napi erősödést jelentő jegyzés volt a végállomás. A több hírrel - így az osztalékkal és az állami mobilszolgáltatóval kapcsolatos kedvező pletykákkal - is támogatott Magyar Telekom 8 forinttal (2,1 százalékkal) magasabban, 396 forinton zárt. A gyógyszergyártóknak viszont már kevésbé ment fényesen, a Richter árfolyama 0,2 százalékkal emelkedett csupán (37 650 forintra), az Egis pedig 0,4 százalékkal 17 500 forintig esett.

Az illikvid papírok között az Appeninn fél százalékot esett, a Masterplast viszont több, mint hat százalékot emelkedett. Magához képest komoly, a húszmillió forintot is megközelítő értékben kötöttek a Freesoft részvényeire is, az árfolyam azonban egyik irányba sem mozdult el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!