Spanyol kincstárjegy-aukció jelentős hozamemelkedéssel

Spanyolország összesen 3,48 milliárd euró értékben értékesített három- és hathónapos kincstárjegyeket kedden, amelyek iránt ugyan nagy volt a kereslet, de a hozamok jelentősen nőttek.
MTI-Eco, 2011. október 25. kedd, 15:15
Fotó: Napi.hu

A spanyol kincstár 1,385 milliárd euróért adott el a rövidebb lejáratú adósságpapírokból. A túljegyzés 3,07-szeres volt, az átlagos hozam 2,292 százalékra ugrott a szeptember 27-én tartott árverésen kialakult 1,692 százalékról.

A hathónapos kincstárjegyekből 2,095 milliárd eurónyit értékesítettek kedden. Az átlagos hozam a szeptemberi aukción elért 2,665 százalékról 3,302 százalékra emelkedett 2,59-szeres túljegyzéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK