Spanyoloknak örült Európa

Dacára a hétfő délutáni kedvezőtlen fordulatnak az amerikai piacokon és Görögország Moody's általi újabb drasztikus leminősítésének nyugodt hangulatú optizmus volt a jelemmző kedden a vezető európai tőzsdéken.
NAPI, 2010. június 15. kedd, 18:48
Fotó:

 A befektetők a tudósítások szerint annak örültek, hogy Spanyolrszág, Belgium és Írország is sikeres államkötvény aukciót tartott, a befektetők a mintegy 9 milliárd eurónyi összértékű kibocsátásokat túljegyezték, ami az európai pénzügyi rendszerrel kapcsolatos aggodalmak enyhülésére utalhat. A DAX index leküzdve az 50 napos mozgóátlaga jelentette ellenállást 6175 pontig emelkedett, 50 ponttal hétfői záróértéke fölé, a CAC-40 egy százalékkal erősödött, 3661 pontig, Lononban az FTSE-100 0,3 százalékkal zárt magasabban, 5217 ponton.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK